torsdag, november 16, 2006

Mayday, mayday

Veckans otrevligaste nyhet (men ändå väldigt rolig). 700 människor ombord på en lyxkryssare på väg till Florida har drabbats av vinterkräksjuka (Aftonbladet). 700 människor med våldsamma, okontrollerade fontänkräkningar. Vilken kryssning! Vilken mardröm! Scenariot ombord måste påminna starkt om slutet i Meningen med Livet. Det får mig att tänka på ett citat, "Spyr inte du på oss så spyr inte vi på dig" som Martin N sa till våra klagande grannar under en förvirrad fest på ett (inte så lyxigt) hotell på Kreta nån gång i slutet av 80-talet.

Undrar förresten vem som ska städa båten.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken one-liner! Dessutom innehåller den all nödvändig information för att förstå hela situationen. Sådana kommentarer borde samlas någonstans.

Vad är vinterkräksjukan? Maginfluensa?

Anonym sa...

Ett virus som orsakar mycket plötsliga och våldsamma fontänkräkningar, ofta kommer det så snabbt att man inte ens hinner ta sig till toaletten. Kräkningarna är så extrema att det inte är ovanligt att folk svimmar av.

Martin

Anonym sa...

Om jag någon gång skriver en bok så ska det citatet stå med i början av boken. De flesta har prettocitat, men inte jag. Men troligen är det bästa citatet någonsin -"Indien är som Roskilde utan band" sagt av Niklas Sandström.