måndag, oktober 16, 2006

Ööh?

Den där migrationsminister Billström vägrade betala TV-licensen för att SVT har så dåliga program. Och jag undrar bara lite då varför han har TV överhuvudtaget i så fall? Och vad tittar han på? Trean? Femman? (C)anal+?

Vad gäller TV så är min erfarenhet att reklam-TV inte precis är nån garant för kvalitet och rikt utbud. Paranoida liberaler brukar dock hävda att SVT styrs av nån sorts manipulativ socialistisk dagordning och det är väl det som är problemet får man förmoda. Vad det än handlar om så tycker jag nog inte att man inte ska behöva höra såna pubertala uttalanden från en minister.

Lite historia: Licensen var från början, såvitt jag förstår, ett sätt för staten att hålla reda på vilka medborgare som hade tillgång till radio. Militären gillade ju inte att vanligt folk kunde ta del av radiosändningar hur som helst. Dom lyckade inte förbjuda det men en möjlighet att registrera presumtiva orosmoment d.v.s. folk som riskerade att bli lite för informerade och bildade, fick man igenom. Rätta mig gärna om jag har fel.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har hort att han var veldigt fortjust i Big Brother och "Paris och Nicoles" reality show som han citat klallade "Riktig kvalitets TV"...

Anonym sa...

Som migrationsminister kunde han kanske fixa en dokusåpa med asylsökande, där den som röstas ut skeppas tillbaka till tortyr och död och den slutliga vinnaren får asyl.