tisdag, februari 13, 2007

Rocky

Gick häromdagen och såg nya Rocky-filmen med några korridors-kompisar. Det är väl sjätte eller sjunde filmen det här och dom har återanvänt gamla beprövade manus. En upprepning av det ständiga underdog-temat i serien, kryddat med lite fader-son problematik. Alla problem löser sig enkelt med hjälp av en boxningsmatch. Själva matchen, som filmen kulminerar i var bara löjlig. Jag har hört rykten om att Stallone också är på väg med en ny Rambo-film. Ack ja.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Rambo filmen ingår i en större PR plan från republikanska partiet. Rambo behövs såväl i Irak som Afghanistan. Han har ju varit i Afgahanistan tidigare så han känner till det.

Däremot verkar han för tillfället inte behövas i Nordkorea.

Mange

Anonym sa...

Dom kan behova en erfaren kille som Rambo dernere. Nu drojer det inte lenge innan han kan damma av sina atomspets pilar, spenna bagen och ta itu med ondskan pa plats. Lets nuke em'!

USA MA BIN LADEN

Anonym sa...

For nordkorea tycker jag att Rocky passa bettre. Kanske kan han boxas mot en nordkorean...som han gjorde mot Ivan Drago...i 4:an

"If I can change...you can change...we all can change..."

Kim Ill sung

Anonym sa...

Har Kim III sung verkligen sagt detta?

Hans sa...

Nja, snarare Rocky i IV:an. Efter matchen mot "Ivan Drago" (Dolph Lundgren) haller han ett tal. Drago har just fatt duktigt med pisk. Publiken i Moskva och alla miljarder TV tittare haller andan, ner Rocky, blaslagen och med strokeaktigt hang i mungipan greppar micken for att sega nagat. Pa plats i boxningsarenan er ocksa Gorbajov, med fodelsemerke i pannan och allt (filmen spelades in i slutet av 80-talet). Det er da Rocky meddelar verlden: "If I can change...you can change...we all can change...". Alla jublar, Gorbatjov reser sig upp och apploderar, till och med han inser att Rocky er en vis man.

Inte langt senare foll muren som bekant...ja du kan sjelv dra dina slutsatser fran det...

Anonym sa...

Rocky och Rambo har båda på sitt sätt förändrat världen med andra ord. Två kulturella gestalter personifierade av samma skådis. Sylvetser Stallone är odödlig och framtiden kommer att hylla honom som en av de största. Kanske...?

Anonym sa...

Kan han förändra Bush?

Anonym sa...

Med ett schysst raketgevär kan man förändra mycket.

Hans sa...

Vad har Bush gjort for fel...