måndag, februari 12, 2007

Hej

Nej, denna blogg är inte död. Jag har bara haft mycket att göra, ingen dator hemma och ingen sladd till kameran. Lekte turist i Stockholm i helgen med Helen som också jobbar här just nu. Tittade in på Livrustkammaren. En del av våra gamla kungar fick ju vad de förtjänade och här kan man se t.ex. Gustav III:s maskeraddräkt och Karl XII:s hatt med kulhål och allt. Och ta mig fasen har man inte stoppat upp Gustav II Adolf:s häst från slaget vi Lützen också. Streiff hette den.

Alldeles i närheten av slottet har Cornelis Vreeswijk-sällskapet sina lokaler där man gratis kan få en rejäl dos Cornelis-nostalgi. Sympatiskt litet mini-museum.

I Stockhlm är det kallt och snö och riktig vinter. Det var länge sedan varm choklad smakade så bra.




4 kommentarer:

Anonym sa...

Ruskigt fin riddare du fotat!

Anonym sa...

En rolig anekdot; Robert Aschbergs agnade sig ett tag at undersokande journalistik. Han fick lov att klippa loss lite har fran manen pa Gustav ll hest varpa han gick till en hast-naturlakare-psykolog. Denne hevdade att han kunna stella diagnoser med hjelp av hestens har. Enligt hans analys vasr hesten i god fysik med fina verden men led av en inflammation i hoven. Han rekomederade en flaska elixir av sin egen blandning. I rest my case, som dom seger i staterna.

Anonym sa...

vilken skojare
: O

Martin

Anonym sa...

Var Helen pa veg till ett rollspels mote pa Gerdet eller provade hon utrustningen pa museet :-)